Betonpumpálás

800x250-concrete-pumping-about-us

betonpumpálás elsősorban akkor válik szükségessé, ha nehezen hozzáférhető helyre, például nagy magasságba kell a még képlékeny állagú betont eljuttatni.

Mit kell tudnunk a betonpumpálásról?

Amikor nehezen elérhető helyre szeretnénk a betont eljuttatni, akkor lehetőség van ún. betonpumpa vagy pumix alkalmazására. A pumix egy mozaikszó, ami nem más mint egy pumpával felszerelt beton mixer gép. A betonpumpálás során a transzportbetont egy pumpa segítségével több tízméteres magasságba, ill. talaj mentén csőtelepítéssel akár 100 méteres távolságba lehet eljuttatni

Cégünk az alábbi betonpumpákkal rendelkezik:

  • 1 db 24 m-es pumix
  • 1 db 27 m-es pumix
  • 1 db 24 m-es csarnokpumpa, amivel alacsony épületekben is lehet dolgozni
  • 1 db 36 m-es betonpumpa

Milyen beton alkalmas betonpumpálásra?

A kevés cementet és finomrészt tartalmazó betontípusok nem pumpálhatók. A betonpumpálásra alkalmas betonminőség C12/15-24-F2 besorolástól érhető el.

Mikre figyeljünk oda betonpumpálás megrendelésénél?

A munkaterület megközelíthetősége feltétele a munka elvégzésének, valamint a munkaterület vagyon és munkabiztonsági szempontból megfelelő állapotban kell hogy legyen. A betonpumpának elegendő nagy hely és megfelelő szilárdságú talaj szükséges, hogy ki tudjon talpalni, valamint a munkahely felett húzódó vezetékek is akadályt/biztonsági kockázatot jelenthetnek. Ezek biztosítása a megrendelőnek a feladata! További részleteket az Általános szerződési feltételeinkben talál.

A betonpumpáláshoz szükséges munkagép bérlése

A betonszivattyú használat gépbérlésnek minősül, amelynek díja van. A betonpumpák bérlésekor mindig fizetendő egy minimális gépbérleti díj, függetlenül attól, hogy a betonpumpa mennyit tartózkodott az építési helyen. A gépek bérleti díjairól érdeklődjön valamelyik elérhetőségünkön.

 

Értékesítés
06-30-692-53-60
ertekesites@augusztinbeton.hu

Betonacél feldoglozás
06-30-8499-228
betonacel@augusztinbeton.hu

Tüzép (Balatonlelle)
06-30-695-9822
epker@augusztinbeton.hu
Elérhetőségek

Facebook