Zártszelvény, vasanyag

Zártszelvény, vasanyag: Az acél csoportosítása

vasanyagokA vasanyagok között az egyik legismertebb és legsokoldalúbb fajta nem más, mint az acél. Az acél is többféle lehet, ennek megfelelően többféle szempont szerint lehet őket csoportosítani is.

Az egyik, legkézenfekvőbb csoportosítási szempont a gyártási technológia. Az acélból készült vasanyagokat többféleképpen is elő lehet állítani, ezek a technológiák pedig nagyban meghatározzák a vasanyag végső tulajdonságait, illetve felhasználhatóságát. Megkülönböztethetünk elektroacélt vagy például oxigénnel frissített acélt is.

Az acélokat felhasználása szerint is el lehet különíteni, így vannak, amiket szerkezeti acélnak használnak vagy éppen szerszámacélnak, de lehet, hogy különlegesebb feladatot szánnak nekik. A különleges acélok lehetnek rozsdának, savaknak ellenállóak vagy éppen a mágnesezhető tulajdonságukat alakítják az igényeknek megfelelően. A szerkezeti vasanyagoknál fontos a szívósság, a nagy ellenállóképesség, míg a szerszámacélok kemények és kopásállóak.

Szeretne többet megtudni vasanyagaink, zártszelvényeink tulajdonságairól? Keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken!

Zártszelvény, vasanyag: A sokoldalú acél

vasanyagokA különféle vasanyagok nélkül ma már sok mindent nem tudunk elképzelni. Ott vannak az épületek szerkezetében, kerítésekben, járművekben. A vas és ötvözetei alapvető alapanyagként szolgálnak, nem lehet róluk csak úgy megfeledkezni.

Az egyik leggyakrabban használt vasanyag az acél, a vas legfontosabb ötvözete. Az acél sokféle anyagból áll össze, köztük például szénből, ezek közül sok növeli annak tartósságát, szilárdságát. Annak megfelelően, hogy az acélban található ötvözőanyagokat milyen arányban és mennyiségben adagoljuk, lehet alakítani a vasanyag különféle tulajdonságain. Ez azért előnyös, mert a vasanyag speciális felhasználásához lehet igazítani annak jellemzőit.

Ennek megfelelően az acél keménysége, korrózióálló képessége, rugalmassága vagy éppen szilárdsága, hajlékonysága, hőállósága vagy savállósága az igényeknek megfelelően alakítható és változtatható. Ezért nagyszerű anyag az acél, akár építkezésen van rá szükség szerkezeti acélként, akár más területen.

Keressen minket bizalommal, és válogasson minőségi vasanyagaink, zártszelvényeink közül!

Értékesítés
06-30-692-53-60
ertekesites@augusztinbeton.hu

Betonacél feldoglozás
06-30-8499-228
betonacel@augusztinbeton.hu

Tüzép (Balatonlelle)
06-30-695-9822
epker@augusztinbeton.hu
Elérhetőségek

Facebook