Betontermék gyártás

800x250-Betonelem gyártás 2

Előre gyártott betonterméknek tekinthetők az építési létesítményeknek azok a szerkezeti egységei, amelyeket általában telepített üzemben állítanak elő és amelyeket a beton részleges, vagy teljes megszilárdulása után építenek be végleges rendeltetési helyükre.

Milyen előnyei vannak az előregyártott betontermékek alkalmazásának?

betontermék gyártás segítségével felgyorsítható az építési folyamat, termékei könnyedén felhasználhatók a különböző volumenű kivitelezések terén. Hazánkban a II. világháborút követően terjedt el alkalmazásuk, amikor a megnövekedett felvevőpiaci igények következtében fa, acél szűkében volt az ország. Ezek kiváltását szolgálják az előre gyártott betontermékek. Ma már széles körben elterjedt az alkalmazása mind a magas- és a mélyépítésben, mind a közlekedésépítés terén. Térhódításának az oka, hogy az előregyártás lehetőséget teremt a gyors átfutási idejű, kis élőmunka igényű, szerelőjellegű, jó minőségű munka végzésére.

Betontermék gyártásunk eredménye a kiváló minőségű, többféle méretben kapható eltérő típusú betonelemek

Betontermék gyártása során ipari gépekkel, meglévő sablon alapján, nagyüzemi körülmények között állítunk elő meghatározott alapanyag összetételű, eltérő célokat szolgáló betonelemeket.

A kész betontermékeink palettájában többek között megtalálható a zsalukő. A hagyományos fa zsaluzat kiváltását szolgáló, alapozásban szerepet játszó zsalukő napjainkban már széleskörben elterjedt. A kész zsalukövekkel nem csupán gyorsabban készül a munka, hanem tisztább is lesz, a vakolás során pedig kevesebb vakolóanyagot kell alkalmaznunk, mivel egyenletes felületű elemekről van szó.

betontermék gyártás eredményeként kapott másik elemünk a pillérkő, amelyet előszeretettel alkalmaznak kerítések építésében, telekhatárolásnál, vagy kertek kialakításában.

Az előzőkhöz hasonló az üreges falazóblokk, amely kiválóan alkalmas a különféle vastagságú falak építésére, garázsok, pincék falazatának gyors felhúzására.
Termékskálánk népszerű eleme a kerítésoszlopokként, szőlőoszlopokként alkalmazható acél vasalatú vasbeton oszlop.

Amiért nálunk érdemes vásárolni előregyártott betontermékeket:

  • ellenőrzött minőség
  • garanciát vállalunk a betontermékeinkre
  • sok éves tapasztalat a betontermék gyártás receptúráiban

Betontermékeink méreteiről, részletekről az árlistában tájékozódhat.

 

A betongyártás folyamata

betongyártásA beton egy mesterségesen előállított kő, melyet három alapanyagból – cementből, vízből és különböző adalékanyagokból (például homok, kavics, duzzasztott agyag) – hoznak létre. Már az ókorban is használták a beton egyik anyagát, a cementet, főleg utak és vízvezetékek építésére. Sőt Vitruvius már pontosan leírta, hogyan készül el a beton. Mai formáját a XVIII. században nyerte el, de végkifejletét még napjainkra sem érte el, a betont folyamatosan tökéletesítik, megújítják.

A betongyártást az alkotóanyagok betárolásával kezdik meg, ezeket egy keverőgépben alaposan összekeverik, míg önthetővé nem válik az anyag. A betongyártás kétféleképpen mehet végbe: egyrészt lehet helyszíni betonról beszélni, másrészt pedig transzportbetonról. Az előbbit kisebb ház körüli munkákhoz szokták használni, míg az utóbbit inkább nagyobb építkezésekhez. Az elkészült betont általában zsaluzatba dolgozzák be vagy egy felületre hordják fel.

Amennyiben Ön is érdekelt a betongyártásban, keressen fel bennünket bizalommal megadott elérhetőségink egyikén!

Érdekességek: A beton története

betongyártásA betongyártás napjaink egyik leginkább nélkülözhetetlen folyamata az építkezések során, ennek ellenére keveset tudunk az alapanyag történetéről.

A beton története a rómaiak korában indult el, akkoriban még római cementnek hívták, és ezt az alapanyagot utak, fürdők, vízvezetékek építésére használták.  Technikailag kifinomultabb formában a beton először a Pantheon kupolájának szerkezetében jelent meg. 1793-ban John Smeaton kísérleteket folytatott a beton korszerűsítésének érdekében, más anyagokkal elegyítette, ezért még szilárdabb formát öltött az alapanyag, a megfigyelések hatására pedig újjáépítette a cornwalli világítótornyot. A történelem során angol, francia és amerikai szabadalom is született a beton fejlesztésével, felhasználásával kapcsolatban, ennek köszönhetjük az alapanyag mai állapotát.

Napjainkban a betont számos különféle formában alkalmazzuk, például előre gyártott betonelemeket készíthetünk belőle. Cégünk zamárdi telephelyén zsaluköveket, valamint vasbeton kerítésoszlopot és szőlőoszlopot gyárt kiváló minőségben.

Betontermékeink gyártása vagy betonacél vágás-hajlítása kapcsán bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, profi megoldásokkal várjuk!

Értékesítés
06-30-692-53-60
ertekesites@augusztinbeton.hu

Betonacél feldoglozás
06-30-8499-228
betonacel@augusztinbeton.hu

Tüzép (Balatonlelle)
06-30-695-9822
epker@augusztinbeton.hu
Elérhetőségek

Facebook